Heb jij behoefte aan meer structuur in je trainingsopbouw?

Daar kan ik je door middel van persoonlijke, op maat gemaakte trainingsschema’s bij helpen. In de schema’s staan de trainingsdagen, -afstanden en -tempo’s. Je gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag.

Natuurlijk kan je ook gewoon een standaard trainingsschema van internet plukken. Het risico hiervan is alleen dat al deze schema’s gebaseerd zijn op gemiddelden, maar dat tegelijkertijd niemand precies gemiddeld is. Hierdoor train je gegarandeerd te licht of te zwaar. Als je te licht traint, ben je misschien niet klaar voor de wedstrijd, wat de kans vergroot dat je tegen de lamp loopt. Dit gebeurde mij tijdens mijn eerste marathon en kan heel gevaarlijk zijn. Ik kan uit ervaring zeggen dat de man met de hamer geen grappen maakt.
 

Aan de andere kant is te zwaar trainen ook niet goed. In het beste geval raak je alleen gefrustreerd en verlies je het plezier in het lopen, maar in het slechtste geval raak je overbelast en geblesseerd, waardoor je niet eens aan de start zal kunnen staan.
 

Met het persoonlijke schema minimaliseer je de kans op een verkeerde trainingsaanpak. Ik help je om precies zo te trainen, dat je binnen je persoonlijke mentale en fysieke grenzen zo fit mogelijk raakt. 

Hoe gaan we te werk?

De schema’s maak ik aan de hand van een online vragenlijst die ik je zal sturen. Hierin vraag ik onder andere naar je huidige niveau, of je een bepaalde tijd in gedachten hebt, je blessureachtergrond, hoe vaak je wil/kan trainen, etc. Zo verzamel ik alle benodigde informatie waarop ik het trainingsschema baseer.

Klinkt dit als iets voor jou? Of heb je hier vragen/opmerkingen over? Laat het me dan weten via onderstaand contactformulier! Ik reageer altijd binnen vierentwintig uur.