Heb jij behoefte aan meer structuur in je trainingsopbouw?

Een van de manieren waarop ik mensen help is door middel van persoonlijke, op maat gemaakte trainingsschema’s, met optioneel persoonlijke begeleiding op afstand erbij. In de schema’s staan de trainingsdagen, -afstanden en -tempo’s. Je gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag en dit zou in principe voldoende moeten zijn om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen.
 

Ik zeg bewust ‘in principe’, want een trainingsschema op zichzelf is slechts theorie, zelfs als hij op maat gemaakt is. Om ervoor te zorgen dat jij écht topfit raakt en helemaal klaar bent voor je hardloopevenement, kijk ik tijdens het trainingsproces graag met je mee. Ik kijk online mee met je trainingen, en vervolgens hebben we op vooraf bepaalde momenten contact, zodat we de dingen waar je tegenaan loopt kunnen bespreken en we het schema kunnen aanpassen en ik je extra tips kan geven.

De voordelen voor jou

 

Natuurlijk kan je ook gewoon een standaard trainingsschema van internet plukken. Het risico hiervan is alleen dat al deze schema’s gebaseerd zijn op gemiddelden, maar niemand precies gemiddeld is. Hierdoor train je gegarandeerd te licht of te zwaar. Als je te licht traint, ben je misschien niet klaar voor de wedstrijd, waardoor je dan tegen de lamp loopt. Dit gebeurde mij tijdens mijn eerste marathon en kan heel gevaarlijk zijn. Ik kan uit ervaring zeggen dat de man met de hamer geen grappen maakt.
 

Aan de andere kant kan te zwaar trainen ook gevaarlijk zijn. In het beste geval raak je alleen gefrustreerd en verlies je het plezier, maar in het slechtste geval raak je overbelast en geblesseerd, waardoor je niet eens aan de start zal kunnen staan. Maar in ieder geval train je niet naar je eigen potentie.
 

Ik help je om precies zo te trainen, dat je binnen je persoonlijke mentale en fysieke grenzen zo fit mogelijk raakt.

 

De bijsturing is er om goed om te gaan met de dingen die je onderweg tegenkomt, zoals een griepje, een drukke werkweek of een feestje. En het kan natuurlijk ook dat bepaalde trainingen toch te zwaar of te licht aanvoelen. Hier verschijnt hetzelfde risico als wanneer je zonder schema, of met een standaardschema gaat lopen: je ingeplande trainingen wijken af van jouw persoonlijke situatie, wat de kans op blessures vergroot.
 

Met het persoonlijke schema verklein je de kans op een verkeerde trainingsaanpak aanzienlijk, maar met de persoonlijke begeleiding erbij wordt deze kans nog kleiner.

Hoe gaan we te werk?

De schema’s maak ik aan de hand van een online vragenlijst die ik je zal sturen. Hierin vraag ik onder andere naar je huidige niveau, of je een bepaalde tijd in gedachten hebt, je blessureachtergrond, hoe vaak je wil/kan trainen, etc. Zo verzamel ik alle benodigde informatie waarop ik het trainingsschema baseer.

 

De bijsturing vindt plaats op door ons samen bepaalde momenten. Ik zal je voor elk van deze momenten een korte vragenlijst sturen, waarin ik je gericht vraag naar je trainingservaringen en naar hoe je de komende weken ziet. Op basis daarvan pas ik, voordat we contact hebben, het schema aan. Vervolgens gaan we het daarover hebben en finetunen we de boel nog verder, zodat je weer helemaal klaar bent voor de daaropvolgende trainingsweken! Het contact kan verlopen via de app of telefonisch/skype. Wat jij het prettigst vindt.

Klinkt dit als iets voor jou? Of heb je hier vragen/opmerkingen over? Laat het me dan weten via onderstaand contactformulier! Ik reageer altijd binnen vierentwintig uur.