Tijdens de marathon van Amsterdam van 2013 liep ik mijn eerste marathon. Helaas eindigde de race in het ziekenhuis, in plaats van bij de finishlijn. De gedachte om over deze ervaring een boek te schrijven zat al langer in mijn hoofd, maar toch kwam het er nog niet van. Het verhaal was namelijk nog niet 'af', want Ik was niet van plan om een boek te schrijven waarin alleen een mislukte poging stond.

​Toen mijn tweede marathon wel succesvol afliep, besloot ik dat het boek er ook moest komen. ​Het boek heet ‘Nooit meer bananen’ en is op 15 oktober 2018 verschenen, precies een jaar na mijn tweede marathon. ​

NOOIT MEER BANANEN

Tijdens mijn eerste marathon stortte ik na ruim negenendertig kilometer in elkaar. Ik werd wakker tegen een boom, waarna ik met tweeënveertig graden koorts werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Achteraf besefte ik pas dat ik eigenlijk niet goed wist waar ik aan was begonnen.

Vier jaar later was het tijd voor een tweede poging. In Nooit meer bananen beschrijf ik kilometer voor kilometer hoe ik deze tweede marathon heb ervaren, terwijl ik ook terugblik op mijn mislukte eerste poging en op hoe ik mij dit keer wel succesvol heb weten voor te bereiden.

'Ik heb meerdere malen hard moeten lachen en heb zelfs een traantje gelaten'

@Gabyrunstheworld

Recensies van lezers:

@gabyrunstheworld

@petrakerkhove

@readabooknl

@runningreneetje

@nicoleloopthard

@donderdesign

'Nooit meer bananen' in de media:

Runner's World

'Nooit meer bananen'

Het Parool

'De harde lessen van de marathon in 42.195 woorden'

Knappe Koppen

'Job eet noooooooit meer bananen'